Selepas Kontroversi Yang Menimpa, Beauty And The Beast Bakal Ditayangkan

Peminat Beauty and The Beast kini boleh melonjak kegembiraan apabila GSC Cinema telah pun mengesahkan filem tersebut akan ditayangkan bermula 30 Mac ini. Yahuuu! Baru-baru ini tular di laman sosial tentang pembatalan filem Beauty and The Beast kerana kenyataan pengarahnya, Bill Condon tentang karakter Le Fou yang dimainkan oleh Josh Gad merupakan 'nice exclusively gay moment' telah menjadi perbualan hangat diseluruh dunia. Pelbagai reaksi...

Jangan Cakap Anda Orang Malaysia Kalau Tak Cuba Makanan Ini!

Anda rasa anda dah rasa segala juadah yang ada di negara anda sendiri? Anda pasti? Berikut merupakan 100 jenis makanan yang mungkin anda sendiri terlepas pandang! 1. Ais Kacang 2. Akok 3. Apam Balik 4. Asam Laksa 5. Asam Pedas 6. Ayam Penyet 7. Ayam Percik 8. Bahulu 9. Bee Hoon Goreng 10. Botok-Botok 11. Bubur Cha Cha 12. Bubur Kacang 13. Cencalok 14. Cendol 15. Chapatti 16. Char Kway Teow 17. Chee Cheong Fun 18. Coconut Shake 19. Cucur Udang 20. Dadih 21. Kari Laksa 22. Karipap 23. Dim Sum 24. Dodol 25. Durian 26. Hokkien Mee 27....

15 Tips Berguna Untuk Kemas Meja Pejabat

Sibuk dengan rutin kerja sampai meja pejabat pun berserabut? Tips ini dapat membantu meja tampak lebih kemas dan menarik. Item yang diperlukan untuk kemas meja pejabat! 1.  Rak Fail & Dokumen Tak tahu dari mana nak mula mengemas berpuluh-puluh kertas dan fail? Mulakan dengan cari kotak kosong, rak yang sesuai untuk fail dan susunkan mengikut mengikut kategori. Tandakan dengan label warna supaya senang untuk korang mencari...

Game Of Thrones Musim Terakhir 6 episod je?

Arya Stark
"Musim terakhir Game Of Thrones (GOT) hanya akan ditayangkan sebanyak 6 episod sahaja", ujar David Benioff dan Dan Weiss, penerbit dan pengarah siri popular itu. Pengumuman ini dilakukan semasa mereka menghadiri Filem Festival Southwest di Austin, Texas Ahad lalu. Tinjauan kami mendapati rata-rata peminat agak sedih dengan berita tersebut. Yela, tunggu punyalah lama sekali tayang 6 episod je! Game Of Thrones merupakan naskhah tv siri...

10 Wanita Berpengaruh Dalam Dunia Seni Tanah Air

Sambutan Hari Wanita Sedunia diraikan setiap 8 Mac bagi meraikan pelbagai pencapaian wanita di dalam segala bidang. Veedo turut tidak mahu ketinggalan meraikan para wanita yang telah banyak berkorban masa dan tenaga demi keluarga, kerjaya dan negara. Berikut merupakan 10 wanita Malaysia yang telah banyak berjasa di dalam dunia seni tanah air. Saloma Primadona Unggul, Saloma atau...

(11 Gambar) Selebriti Malaysia Ini Seiras Wajah Selebriti Hollywood

" Eh..eh.. muka kau ada iras-iras jiran sebelah rumah aku la. Anda mesti pernah mengalami situasi di mana ada je yang cakap muka anda sama dengan si polan dan si polan. Maklumlah dalam dunia ni kan ada 7 pelanduk dua serupa. Kali ini kami nak kongsikan 10 selebriti Malaysia yang mempunyai raut wajah yang hampir seiras dengan selebriti luar negara. Jom kita...

(14 Gambar) Idea Bilik Untuk Kediaman Anda

Perlukan idea bilik di rumah dan atau tidak pasti apa yang perlu dilakukan dengan bilik yang berlebihan? Apa kata anda cuba ubah bilik yang suram tu menjadi bilik yang luar biasa dengan idea-idea ini! Bilik Permainan ( Fun Zone ) Anda seorang gamer? Apa kata bilik ekstra tu di jadikan bilik untuk anda main game dengan tenang tanpa gangguan. Kawan-kawan anda juga...

Aplikasi Ejen Ali Rangkul Pelbagai Anugerah di Mob-Ex 2017

Ejen Ali merupakan harta intelek pertama yang dimiliki Primeworks Studios Sdn Bhd dengan kerjasama Wau Animation. Siri animasi yang telah bersiaran sejak April 2016 telah berjaya menambat hati peminat cilik tidak kurang juga orang dewasa kerana jalan cerita dan kualiti animasi yang membanggakan. Sabtu lalu telah menyaksikan 2 aplikasi permainan mudah alih yang dibina sempena animasi ini menang besar di...

Senarai Penuh Filem Bulan Mac 2017

Filem Bulan Mac J revolusi
Dalam tak sedar cepat betul masa berlalu. Filem-filem bulan Februari lepas pun tak sempat lagi nak habiskan. Yang menariknya,terdapat filem yang ditayangkan pada bulan Mac ini bakal mengembalikan nostalgia zaman kanak-kanak kita antaranya Beauty & The Beast, Logan dan Mighty Morphin Power Rangers. Kami juga tak sabar nak tengok filem aksi tempatan, J Revolusi yang akan ditayangkan 2 Mac...

Dah Hantar Penyertaan Drama Pendek DFKL 2017?

Pertandingan Drama Pendek DFKL 2017 merupakan salah satu komponen di dalam Drama Festival Kuala Lumpur. Pertandingan filem pendek yang terbuka kepada semua peringkat sama ada amatur mahupun profesional ini mengetengahkan tema Saya Anak Malaysia pada tahun ini. Anda boleh menghantar seberapa banyak penyertaan filem pendek berdurasi 3 hingga 5 minit di www.dfkl.com.my sebelum 15 Mac 2017. Pemenang akan menerima hadiah bernilai sehingga RM18,000 dan akan diumumkan...